Forum - Bilstereo - Funkar inte med nya stereon (golf 2) byta nån kabel? Bilder!

carlhall93
Kör: Golf 2 1.8 Ort: Utomlands Medlem: 07 januari 2013
Ons 22 maj 2013 17:00 Svara med citat
Tog ur min glappiga kenwood stereo ur min Golf 2a och satte i en denver stereo, men denver stereon verkar inte vilja starta alls!
är skitkass på det här så slänger upp en bild på instruktionerna på denver stereon och en bild på hur kablarna sitter på den svarta kontakten så får ni gärna säga till om ni ser vad felet är !

Bild
Bild
a128
Kör: Golf 6 CAXA /MQ200 Ort: Karlskrona Medlem: 29 december 2010
Ons 22 maj 2013 17:14 Svara med citat
Den bruna ser ut att vara rätt

Kolla om den blå/grå om den bara har 12 volt vid tändning på om så är faller ska den sitta på den rödas plats

den röda sätt såfall den 2 st snäpp från den bruna (brevid där den blå/gåa gå till)

använd ett utvikt gem för att pilla ut kontakthylsorna

evt. måste en pinne som går rakt genom kontakthuset skjutas ut

En VW går aldrig sönder, den upphör bara tillfälligt att fungera
carlhall93
Kör: Golf 2 1.8 Ort: Utomlands Medlem: 07 januari 2013
Ons 22 maj 2013 19:18 Svara med citat
Man tackar för hjälpen, har testat mig fram och du har helt rätt!
dock inte lyckats få loss någon av kontakterna men jag vet iaf hur det skall sitta nu! Smile
a128
Kör: Golf 6 CAXA /MQ200 Ort: Karlskrona Medlem: 29 december 2010
Ons 22 maj 2013 19:46 Svara med citat
Har man bara ett tillräkligt tjockt gem så går det bra
annars specialverktyg:
http://www.automotive-connectors.com/fep/4-8-mm-sealed/female/removal- tool.html

En VW går aldrig sönder, den upphör bara tillfälligt att fungera
MiWi
Kör: Ingen VW Ort: Stockholm Medlem: 30 oktober 2010
Ons 22 maj 2013 19:47 Svara med citat
Den blå/grå är inkoppling för dimmerbelysningen. Det innebär att du endast ligger nära 12 volt när dimmern står på max.

Bör kopplas på en "riktig" +12 istället. Smile