Forum - Golf 2 (83-91) - Kamrem 3 kugg fel?! Stämmer detta? Hjälp!

ArmyT3
Kör: Transporter 1983 Ort: Karlstad Medlem: 07 oktober 2018
Tis 09 okt 2018 20:12 Svara med citat
Hej

Har haft lite missljud från kamremmen (på tomgång) som var bytt av tidigare ägare. Provade att spruta lite vatten på och det blev tyst. Remmen ser ut att vilja vandra utåt på dieselpumpsdrevet dessutom (men känner inget lager glapp i pumpen)

När jag ställde motorn i ÖD på svänghjulet, så stämmer kamdrevet med ”jacket/låsläget” bak på kammen, dieselpump drevet stämmer också i låsläget. Bra! Jag drog en markering på drevet och remmen, en linje rätt över. Sen drog jag runt motorn tills markeringarna skulle stämma igen ÖD, men det gör dom inte, dreven och dess markeringar stämmer bra mot låslägena igen MEN remmen är 3 kugg fel?!

Detta kan väl inte stämma? Vad kan va fel, tycker att jag borde kännt om den hoppa över? Jag tyckte det kändes normalt, nån som vart med om nåt liknande, eller är det jag som missuppfattat det hela??

Motorn är en 1,6 Diesel utan turbo...[/gallery]
JukkaGolf2
Kör: Golf 2 1.6TD Ort: Haparanda Medlem: 25 januari 2014
Lör 13 okt 2018 2:26 Svara med citat
Verkar vara gammal kamrem då om det verkar att den har kuggat 3 kuggar, hur ser kamremmen ut annars ser den tunn ut då är det dags att byta ut den låter den som en gammal traktor när du har den igång så att den inte låter som en bensinare när du öser på pumpen hade själv det felet när en mekaniker bytte kamrem åt mig och jag var missnöjd det ska låta som en gammal traktor annars om du är osäker hör med en verkstad ett tips