Forum - Bilstereo - Bilstereo-inkoppling

kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Ons 19 jan 2011 17:57 Svara med citat
Http://www.netonnet.se/art/bil-och-bat/bilstereo/huvudenhet/bilstereo- cd-radio/Sony-CDX-GT24/119616.4686/

Om man köper en spelare av denna sort:

Räcker det då med att köpa en sån här och koppla ihop med bilens befintliga sladdar?
Eller hur vet jag vad jag ska ha?

http://www.netonnet.se/art/bil-och-bat/bilstereo/installationsmaterial  /iso-kabel/Nedis-UniversalISOCable/103181.4701/

Är inte alls bra på elektronik eller stereo-spelarinkoppling Sad

Hoppas någon kan hjälpa till


Senast ändrad Tis 05 feb 2013 14:45, ändrad totalt 3 gånger
Viinikka
Kör: Golf 4 Variant Ort: Trollhättan Medlem: 27 september 2010
Ons 19 jan 2011 18:05 Svara med citat
Jag tror det hängre med kablar i paketet som man kopplar ihop med bilens, men är inte helt säker.. Sad
tobbe80
Kör: Golf 2 1,8 GL -92 Ort: Lindesberg Medlem: 16 augusti 2007
Ons 19 jan 2011 18:09 Svara med citat
Du har ju säkerligen iso kontakter i din bil i dag om inte någon klippt å klistrat och monterat sockerbitar hej vilt som tyvärr är vanligt, vissa stereo behövs inget adapterkablage utan har direkt iso, men dom som kräver det tex pioneer mfl så medföljer kablage från stereo till iso. i bland får man dock koppla om för få minne och tändningsström rätt

.....privat liv.....
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Ons 19 jan 2011 18:17 Svara med citat
Okej, då borde jag titta på stereon först kanske och utgå därifrån.

http://forumbilder.se/show.aspx?iid=8a9201161409Pe500
Så ser mina sladdar ut i bilen.

Har hört att jag borde hitta kopplings-schema, men jag tvivlar på att den apparaten jag har kommer hittas om man söker. Den heter Stereo Art.

Om jag skulle hitta sladden som ger ström vid tändning hade jag blivit glad, då den inte stängs av/sätts igång automatiskt nu. Det är rätt skönt Smile
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Ons 19 jan 2011 18:46 Svara med citat
Sen undrar jag var gränsen går att koppla till högtalare.

Om jag har 2 ggr 6x9or där bak och original fram. Klarar en eftermarknadsstereo det som denna?

Mvh
Jockee
Kör: Golf 1 1.6TD Ort: Klippan Medlem: 27 december 2010
Ons 19 jan 2011 20:32 Svara med citat
Kan kan dom, rekommenderar starkt ett mindre slutsteg på 6x9:orna, mycket bättre ljud i dom då! Cool
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Tor 20 jan 2011 10:37 Svara med citat
Okej, hur ser mina sladdar ut tycker ni? Finns där hopp?
Jockee
Kör: Golf 1 1.6TD Ort: Klippan Medlem: 27 december 2010
Tor 20 jan 2011 11:50 Svara med citat
Klart! Det du har framför dig fixade jag på en halvtimme i mossan gamla Volvo Wink
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Tor 20 jan 2011 12:23 Svara med citat
Ok, men det är inte så lätt när man inte pillat med det innan. Har ingen aning om vad sladdarna är till/från, ska fästas och kopplas så lär ta mer än en halvtimme om jag inte skaffar hjälp.
Jockee
Kör: Golf 1 1.6TD Ort: Klippan Medlem: 27 december 2010
Tor 20 jan 2011 15:26 Svara med citat
Lila: Lågnivå till slutsteg
Grön: Antenn
Röd: Ström och signal till enheten
Gul: Högtalarkablarna
Detta visste du säkert redan men nu för att lista vilka kablar som går till viss högtalare... Finns olika sätt, ibland "helröd och rödsvart" kabel går till en högtalare osv. Och e du osäker på vilken högtalare så sätter du bara till ett 1.5 volt AA batteri och lyssnar.



Bild[/img][/gallery]
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Tor 20 jan 2011 15:46 Svara med citat
Okej, tack!

Nu blev jag lite klokare.

Är det sen på en nu cd kontakter som man "matchar" ihop dessa befintliga med?

Mvh
Jockee
Kör: Golf 1 1.6TD Ort: Klippan Medlem: 27 december 2010
Tor 20 jan 2011 15:58 Svara med citat
Rolling Eyes Du får med dig en kontakt till din nya stereo bara till o klippa bort kontakten som går från stereon och matcha ihop dom med bilens kablar.. Ända du ska vara försiktig med e att få strömmen rätt.. Wink
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Lör 29 jan 2011 13:38 Svara med citat
Så här ser det ut nu!

Det är den svarta boxen från förra kopplingen som jag testat. fick ingenting med den nya stereon Sad

Bild

Bild

Tycker jag kopplat rätt enligt schemat förutom att högtalarsladdarna är fel. Hur får man ut de kontakterna ur den stora svart kontakten? Drog av en sladd när jag testade dra med tång Sad

Men när jag vrider igån bilen och trycker på Power så händer inget Sad Har jag gjort något fel?
mellowd
Kör: Golf 2 gti 16v -87 Medlem: 12 april 2006
Lör 29 jan 2011 15:23 Svara med citat
Vrid upp instrumentbelysningen max och testa igen.

mk2 vr6
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Lör 29 jan 2011 15:39 Svara med citat
Vad är den där blåa sladden som sticker ut på baksidan? Sitter en säkring på den och står stort AMP?

Bild på en jordning (?) som satt på höljet på den förra stereon.
http://forumbilder.se/show.aspx?iid=699201133642P08b8
Borde det vara en sån på min nya koppling då med?

Ska testa instumentbelysningen på max sen, men vet att den står på 80% ca nu men det räcker kanske inte.

tack så länge
mellowd
Kör: Golf 2 gti 16v -87 Medlem: 12 april 2006
Lör 29 jan 2011 15:50 Svara med citat
Det finns en kabel som ligger där som är för dimfunktion. Många som använder den som 'acc-kabel' då den ofta fisar 12v på tändning. Förutsatt att man har full belysning då.
Gjort samma misstag själv Regular Smiley

mk2 vr6
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Lör 29 jan 2011 16:15 Svara med citat
Vilken sladd menar du nu?

Testade nu med instrumentbelysningen på fullt, ingen skillnad Sad

Bild

Dessa lyser ju när jag kopplar in, betyder itne det att där e ström iaf?

Är skitkass på detta som ni förstår....hehe
mellowd
Kör: Golf 2 gti 16v -87 Medlem: 12 april 2006
Lör 29 jan 2011 17:45 Svara med citat
Säker på att stereon inte är kass?
testa med en annan om du har möjlighet. Med samma kopplingar

mk2 vr6


Senast ändrad Sön 30 jan 2011 3:10, ändrad totalt 1 gång
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Lör 29 jan 2011 19:10 Svara med citat
Kass? den är helt ny
mellowd
Kör: Golf 2 gti 16v -87 Medlem: 12 april 2006
Sön 30 jan 2011 3:10 Svara med citat
Kan väl vara kass ändå?

mk2 vr6
Jockee
Kör: Golf 1 1.6TD Ort: Klippan Medlem: 27 december 2010
Sön 30 jan 2011 11:39 Svara med citat
kanal_digital skrev:
Så här ser det ut nu!

Det är den svarta boxen från förra kopplingen som jag testat. fick ingenting med den nya stereon Sad

Tycker jag kopplat rätt enligt schemat förutom att högtalarsladdarna är fel. Hur får man ut de kontakterna ur den stora svart kontakten? Drog av en sladd när jag testade dra med tång Sad

Men när jag vrider igån bilen och trycker på Power så händer inget Sad Har jag gjort något fel?


Du ser ju vart varenda kabel gå till...?!

ut och testa stereon direkt på batteriets poler och ha en högtalare med dig om du har en lös.. koppla ihop 4 och 7 Ans kabel och testa -för båda ska gå till pluspolen,, funkar det inte då så e något fel..

Lite offtopic .. mina kablar låg ihopknutna när jag skulle byta men gamla stereo,, tro F-N där fanns jortdfel i min bil... Brick wall
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Sön 30 jan 2011 19:21 Svara med citat
Har testmätt mellan kablarna nu.

Röd till svart var där ström, 12,4 v när bilen var avstängd.

Den gula sladden jag har är avklippt.

Och den orangea är ohopkopplad med den röda strömsladden.

Bild

Bild
En blå/vit sladd som går till en kontakt som alltså inte hänger med till min nya inkoppling till stereon, men ska denna vara med?


fattar inte nått
Jockee
Kör: Golf 1 1.6TD Ort: Klippan Medlem: 27 december 2010
Mån 31 jan 2011 7:45 Svara med citat
blå/vit sladd.... Var just den sladden som jag inte e helt hundra på.. Kontrollmätte mina kablar i bilen går och den enda slutsatsen jag kom fram till var att det skulle vara till eldriven antenn..

Har alla skarvar riktigt bra kontakt?
-Du kan inte koppla in en multimeter paralet med stereon ? (om där nu skulle vara ett spänningsfall så märker du det direkt på att volten sjunker)
stRaend
Kör: Golf 2 1.6 -88 Ort: Falköping Medlem: 03 november 2009
Tis 01 feb 2011 7:03 Svara med citat
Ojojoj.. För att göra det enkelt för dig så skulle jag iallafall dragit om alla kablarna, för det där ser ut som någon hobbyelektriker snickrat ihop. Så för din egen skull och nästa ägare om du säljer den, dra ny kablar. Blir enklare att hjälpa dig isåfall. För ifall stereon är kass och dom får se dom bilderna så tror jag nog dom säger att det var felkopplat från din sida. Inte för att vara kritisk mot dig eller så, vill bara hjälpa dig.
stRaend
Kör: Golf 2 1.6 -88 Ort: Falköping Medlem: 03 november 2009
Tis 01 feb 2011 7:03 Svara med citat
Dubbelpost Rolling Eyes
grelle
Kör: Golf 2 1.8 GL Ort: Eslöv Medlem: 06 januari 2011
Tis 01 feb 2011 14:05 Svara med citat
Håller med straend helt. Dra om kablarna och så gynnar du inte både dig själv utan nästa också Angel
Jockee
Kör: Golf 1 1.6TD Ort: Klippan Medlem: 27 december 2010
Tis 01 feb 2011 15:54 Svara med citat
Om du har vägarna förbi Trelleborg så kan du få hjälp en helg att
dra om kablar och göra en fräschare kabeldragning Wink
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Tis 01 feb 2011 17:27 Svara med citat
Tack för alla svar. en kompis lillebror fixade det idag, som är billjudsbög.....och han skrattade lite lätt åt kabeltrasslet. Och lärde mig lite sen påvägen mot att vi fick igång stereon. Så nu är det löst Smile

Hoppas inte det ser ut så nästa gång man ska koppla in en rackare!

Och tack för erbjudandet, är i malmö mkt så det hade jag gärna gjort om det inte löst sig Smile

mvh
Jockee
Kör: Golf 1 1.6TD Ort: Klippan Medlem: 27 december 2010
Tis 01 feb 2011 18:09 Svara med citat
Gött Very Happy
kanal_digital
Kör: Golf 2 lågmilare Ort: Ystad Medlem: 27 juli 2009
Tis 05 feb 2013 14:48 Svara med citat
2 år senare är det dags för nästa inkoppling.

Lika kass fortfarande (okej, lite mer kött på benen finns väl)

Har fått ström till enheten, och den snurrar igång cd-skivan bra alltid förutom när bilen är igång!

Någon som vet vad det kan bero på?
Sida 1, 2  >