Forum - Golf 6 (09-13) - Iphone

GT2010
Kör: Golf 6 GT-10 TSI 160 DSG Ort: Norrköping Medlem: 11 juli 2011
Mån 18 jul 2011 23:51 Svara med citat
Är det någon som vet om det krävs en speciell kabel från VW för att koppla in Iphone till AUX ingången på en VW.
Enligt instruktionsboken ska det gå att koppla in iphone, jag har inte fått det att fungera med vanliga kablar.
Tacksam för svar!
Mikey2011
Kör: Golf 6 TDI 105 BMT DSG7-12 Ort: Örebro Medlem: 05 maj 2011
Tis 19 jul 2011 6:42 Svara med citat
Vad har du för sterio?
Vad för sorts kablar har du provat?

Nyfiken för att jag också kommer vilja ansluta min Iphone tik min RCD510...
GT2010
Kör: Golf 6 GT-10 TSI 160 DSG Ort: Norrköping Medlem: 11 juli 2011
Tis 19 jul 2011 11:00 Svara med citat
Jag har en RCD310
Jag har för mej att det inte gick att välja till media-in som tillval om man valde RCD510.
Konstigt det borde gå att ha både media-in och CD-växlare samtidigt.
Jag tyckte det var mer praktiskt med musiken på ett USB-minne så jag valde media-in.
Vad det gäller iPhone så har jag provat med orginalkabeln till USB ingången, fungerar inte. kännner inte igen tillbehöret eller något sånt.
Har provat med audiokabel från Iphone till AUX-ingången, inget händer.
Sam
Kör: Golf 5 R32 Ort: Stockholm Medlem: 31 januari 2008
Ons 20 jul 2011 4:08 Svara med citat
Ditt Aux uttag kan vara trasigt.. bytt ett par. men inte på en så ny bil

Verkstadstekniker Mekonomen, Tidigare Mek på VAG

BUB by GIAC+ DSG by GIAC + 4Motion

<3 BUB !!
tobbe80
Kör: Golf 2 1,8 GL -92 Ort: Lindesberg Medlem: 16 augusti 2007
Ons 20 jul 2011 9:52 Svara med citat
Har RNS315 i min touran med mobiltelefonförberedelse samt media in, min iphone funka genom samtliga ingångar, samt aux ! kan ju va fel på din telefon eller har du testat din aux utgång på telefonen mot annan källa ? vet det förekommer glapp därav den säger att den inte känner igen tillbehöret.

.....privat liv.....
Mikey2011
Kör: Golf 6 TDI 105 BMT DSG7-12 Ort: Örebro Medlem: 05 maj 2011
Ons 20 jul 2011 12:43 Svara med citat
GT2010 skrev:
Jag har en RCD310
Jag har för mej att det inte gick att välja till media-in som tillval om man valde RCD510.


Jag ska ha media in på min RCD510...
Borik
Kör: Golf 7 Alltrack TSI 2018 Ort: Lindesberg Medlem: 06 februari 2011
Lör 30 jul 2011 12:24 Svara med citat
Hej! Jag var tvungen att i radions settings ändra så att den tog emot AUX. Har RCD510, och det var absolut inte svårt att göra detta. En vanlig kabel med 3,5 mm stereohane i båda ändar, sådana som brukar följa med datorskärmar som har inbyggda högtalare, använder man.
Begränsad funktionalitet, men det går att lyssna på musik etc från iPhonen dock.

Hämtat efterträdaren till Passaten och Golfen: Golf Alltrack TSI 180 DSG6 2018. Vilken trevlig bil!
Mikey2011
Kör: Golf 6 TDI 105 BMT DSG7-12 Ort: Örebro Medlem: 05 maj 2011
Tor 11 aug 2011 14:24 Svara med citat
Borik skrev:
Hej! Jag var tvungen att i radions settings ändra så att den tog emot AUX. Har RCD510, och det var absolut inte svårt att göra detta. En vanlig kabel med 3,5 mm stereohane i båda ändar, sådana som brukar följa med datorskärmar som har inbyggda högtalare, använder man.
Begränsad funktionalitet, men det går att lyssna på musik etc från iPhonen dock.


Jag behövde inte ställa in något alls...

Bara plugga i 3,5mm kontakterna i telefon resp. AUX-intaget i mittarmstödet och vipps så spelar spotify i bilen...toppen! Very Happy

Synd dock att det inte funkar att byta låt med rattknapparna Thumbs down
candyweiss
Donator 100 Kör: Tiguan II 2.0tsi Ort: Svedala Medlem: 10 juli 2011
Tor 11 aug 2011 15:44 Svara med citat
Mikey2011 skrev:
Jag behövde inte ställa in något alls...

Bara plugga i 3,5mm kontakterna i telefon resp. AUX-intaget i mittarmstödet och vipps så spelar spotify i bilen...toppen! Very Happy

Synd dock att det inte funkar att byta låt med rattknapparna Thumbs down

Likadant på min, det är så det ska fungera med AUX.
Pucko
Kör: Golf 4 Variant V5 Ort: Stockholm Medlem: 12 augusti 2011
Fre 12 aug 2011 10:03 Svara med citat
Jag behöver gå in i inställningar och bta från media-uttaget och aktivera aux för att den ska ta ljudet.

Kortsagt var det, kan kolla exakt när jag kommer hem ikväll om du inte fått det att fungera.
candyweiss
Donator 100 Kör: Tiguan II 2.0tsi Ort: Svedala Medlem: 10 juli 2011
Fre 12 aug 2011 14:35 Svara med citat
Pucko skrev:
Jag behöver gå in i inställningar och bta från media-uttaget och aktivera aux för att den ska ta ljudet.

Kortsagt var det, kan kolla exakt när jag kommer hem ikväll om du inte fått det att fungera.

Helt rätt, jag har fel såklart. Jag måste oxå ändra till AUX i "Media".
Pucko
Kör: Golf 4 Variant V5 Ort: Stockholm Medlem: 12 augusti 2011
Fre 12 aug 2011 15:46 Svara med citat
Härligt! Smile
Bara att avnjuta musiken nu då Boo hoo!
idala
Kör: Golf 6 BMT 105 Ort: Göteborg Medlem: 16 augusti 2011
Fre 19 aug 2011 10:50 Svara med citat
Kommer beställa Premium Mobiltelefonförberedelse och köra allt via Blåtand.

Finns det någon anledning att lägga till USB/Iphone asnlutning också??