Forum - Bilstereo - RCD 310 bluetooth

GolfarN^
Kör: Golf 6 1.4TSI -09 Ort: Sala Medlem: 09 februari 2011
Tor 06 dec 2012 18:34 Svara med citat
Hallå hallå

Jag köpte nyligen en Golf 1.4TSI -09. I den sitter originalstereon RCD 310.
Min ratt är en multiratt, med bland annat telefonknappar på.
Det jag funderar över är hur man får bluetooth att fungera?

I stereons menyer kan man aktivera BT-audio, detta gör dock ingen skillnad, går fortfarande inte att söka efter telefoner.

Måste jag köpa till någonting?
Isåfall, är det svårt att installera?

MVH
Sam
Kör: Golf 5 R32 Ort: Stockholm Medlem: 31 januari 2008
Fre 07 dec 2012 1:09 Svara med citat
Ja du måste köpa Blutetooth kittet, består av styrdon & kablage

Verkstadstekniker Mekonomen, Tidigare Mek på VAG

BUB by GIAC+ DSG by GIAC + 4Motion

<3 BUB !!
GolfarN^
Kör: Golf 6 1.4TSI -09 Ort: Sala Medlem: 09 februari 2011
Fre 07 dec 2012 2:07 Svara med citat
Sam skrev:
Ja du måste köpa Blutetooth kittet, består av styrdon & kablage


Vad kostar det ungefär?
Eller ännu bättre, vart finns det? Smile

MVH
GolfarN^
Kör: Golf 6 1.4TSI -09 Ort: Sala Medlem: 09 februari 2011
Mån 14 jan 2013 21:00 Svara med citat
Bump
Basilusin
Kör: Golf 1 LX -83 Ort: Finland Medlem: 16 mars 2008
Ons 16 jan 2013 18:05 Svara med citat
Kanske denna passar:

http://www.carsystems.pl/vw-bluetooth-kit-7p6035730l-retrofit-newest-v ersion,id417.html

Vinterbil: Golf 6 GT -10
Sam
Kör: Golf 5 R32 Ort: Stockholm Medlem: 31 januari 2008
Fre 18 jan 2013 0:57 Svara med citat
[quote="Basilusin"]Kanske denna passar:

http://www.carsystems.pl/vw-bluetooth-kit-7p6035730l-retrofit-newest-v ersion,id417.html[/quote

Japp den funkar

Verkstadstekniker Mekonomen, Tidigare Mek på VAG

BUB by GIAC+ DSG by GIAC + 4Motion

<3 BUB !!
eXeem
Kör: Golf 6 1.8TSI Wolfsburg-10 Ort: Gällivare Medlem: 18 mars 2013
Mån 18 mar 2013 10:39 Svara med citat
Hej har en wolfsburg edition 2010 (tillverkad sep 09) med rcd310 samt telefonförberedelse. som jag fattar så finns det lite olika bluetooth adaptrar att köpa till dockan både med och utan skärm så att man på så vis kan prata i telefon via handsfree funktion och svara på samtal med knappen på ratten. är det korrekt?
sen funderar jag om det även går att spela musik via BT?
Basilusin
Kör: Golf 1 LX -83 Ort: Finland Medlem: 16 mars 2008
Mån 18 mar 2013 11:04 Svara med citat
eXeem skrev:
Hej har en wolfsburg edition 2010 (tillverkad sep 09) med rcd310 samt telefonförberedelse. som jag fattar så finns det lite olika bluetooth adaptrar att köpa till dockan både med och utan skärm så att man på så vis kan prata i telefon via handsfree funktion och svara på samtal med knappen på ratten. är det korrekt?
sen funderar jag om det även går att spela musik via BT?


Jepp det finns flera olika varianter, med olika funktioner, beroende på vilken radio, multifunktionsratt och färddator du har i din bil. Hade kontakt med carsystems.pl och de informerade vilken variant som fungerar till ens bil. De är inte helt bra på engelska så svaret kan låta lite kryptiskt, typ så här:

for your car must be 3c8 bluetooth module

Min fråga till dig är vilka funktioner har du i din när du skriver att du har telefonförberedelse?
eXeem
Kör: Golf 6 1.8TSI Wolfsburg-10 Ort: Gällivare Medlem: 18 mars 2013
Mån 18 mar 2013 11:27 Svara med citat
Tror bara att de kallas för "telefonförberedelse" det är nog inte premium modellen. den är fabriksmonterad (tydligen standard för alla svensksålda wolsfburg) och hållaren sitter på höger sida om mittkonsolen just ovanför handsfacket. det är multifunktionsratt med svarsknapp. hmm ska gå ut till bilen och kolla om jag hittar några fler ledtrådar Smile
eXeem
Kör: Golf 6 1.8TSI Wolfsburg-10 Ort: Gällivare Medlem: 18 mars 2013
Mån 18 mar 2013 14:47 Svara med citat
Har letat runt i menyn till stereon och hittade "BT audio ON,OFF" så det borde väll betyda att jag kan spela musik via telefonen.

måste väll bara köpa en såndär BT--docka så jag kan para ihop den.

lär väll vara en sånhär jag behöver: http://www.volkswagentillbehor.se/DefaultVW.aspx?article=3C0051435PA

men sen finns den modellen med skärm oxå så jag vet inte om man ska sattsa på den istället