Forum - Volkswagen Polo - Polo 1,4 växelproblem

AndreasW
Kör: Polo 4 1,4 Ort: Emmaboda Medlem: 19 oktober 2017
Tor 19 okt 2017 18:41 Svara med citat
Hej,

Har en VW Polo -02 1,4 med ett skumt växelproblem.
Alla växlar utom just 2:an fungerar utan problem. Inget oljeläckage, tröga växlar eller vinande från lådan.
Men 2:ans växel är helt stum.
Någon som har upplevt detta problem?
Några idéer på vad man ska kika på mer exakt?

Tack på förhand!

Mvh
Andreas
AndreasW
Kör: Polo 4 1,4 Ort: Emmaboda Medlem: 19 oktober 2017
Fre 20 okt 2017 16:41 Svara med citat
Problemet löst!
Bilfirman/verkstaden jag köpte bilen på hade bytt startmotor och inte dragit bultarna! Ena bulten var så pass urskruvad nu så den låste växelföraren!
Den firman köper jag inte en bil på igen! 😂
Shamaninan
Kör: Polo 3 1.6I -98 Ort: Linköping Medlem: 13 december 2017
Lör 06 jan 2018 2:11 Svara med citat
Bra för dig, synd för mig. Har nämligen en polo -98 som samma sak hände idag. Men tror möjligen att det är ett annat fel för startmotor byttes veckan efter midsommar. Men vilka växlar fick du i? Sen verkar du inte ha exakt samma fel då min verkar få i de flesta men är bara 3an 4an som går i.
AndreasW
Kör: Polo 4 1,4 Ort: Emmaboda Medlem: 19 oktober 2017
Sön 07 jan 2018 11:23 Svara med citat
Som sagt, min gick att få i alla växlar utom 2:an. Skruva bort batterilådan och kolla växelföraren.
Är den helt stum i växlarna du inte får i? Vilka växlar får du inte i?
Shamaninan
Kör: Polo 3 1.6I -98 Ort: Linköping Medlem: 13 december 2017
Sön 07 jan 2018 12:59 Svara med citat
Nej alla växellägen får man i, bara det att all uppåt är 3an, de två neråt 4an. Men rätt säker på att det är länkaget.