Forum - Din Volkswagen - Ny på Golf alla kategorier

conny_norman
Golf 4 1.6 CL Ort: Örebro
Ons 01 jan 2020 19:02 Svara med citat
Grannen ville att jag köper hans bil innan han dör! Han dog 1 månad senare.... RIP
Har aldrig haft en VW, däremot Fiat, 1 Tipo och 2 Punto som gått bra utan problem som finns på min Golf! Det blev en Golf MK4 -02, (motortyp AZD), med 7500 mil på mätaren inkl S&V däck.
Iaf. har haft den sedan 1 maj 2019, den var underredsbehandlad gällande karossen, dvs. ingen rost på karossen, men resten! Bara att ta bort all ytlig rost på övriga underredspartier och rostskydda.
1. På främre höger dörr gick plastbitarna (2 st per post 58,-) till el-rutan sönder i sommarvärmen, 8 timmars jobb att byta, efter att lärt mig allt om detta via youtube.
2. Flätan på främre avgasrör gick sönder nu i Dec 2019. Tänkte byta bara flätan men såg att det behövs bytas hela systemet, någon som har köpt komplett avgassystem hos en handlare (inkl. postorder) som har bra kvalitet och pris som kan rekommenderas?
3. När bilen är kall och den skall startas är det inget problem, däremot när motorn hoppar igång och startmotorn gjort sitt jobb, skriker startmortorn till, precis som ett lager är utan smörjning. Går det att smörja lager startmotorn på plats, eller behöver jag ta bort den och byta lager?
Precis så här låter det när bilden startat! Provar med det senare i mot våren.
.be

Eller så här

https://youtu.be/eJ9qnnf2kWU

Knepig bil är det, fullt under huven och Haynes verkstadshandbok är lite grötig.