Forum - Golf 4 (98-04) - Vänster skyltlamporna slocknade.

rostful
Kör: Golf 3 1.8 Ort: Skövde Medlem: 26 juli 2010
Fre 09 okt 2020 15:19 Svara med citat
Nyttt problem. Skulle byta vänster skyltlampa som inte fungera. Det lyste några sekunder sen slocknade båda. Finns ingen vettig bild vilken säkring det är. Men det ska vara 5 w. Svårt att använda Biltemas säkringstestare. Det är för trångt om man ska gå igenom alla säkringar. Men nu slog jag upp i tjocka VW boken att det ska vara 5 w. Ska kolla på biltemas sida om man ser vilken färg det är. En testmejsel med en tunn spik i krokodilklämman kanske funkar bättre.

Tyvärr lossar inte skruvar på höger lampa. Det är rostiga skruv. Man borde ha längre skruv med en del brickor på för då skulle man kunna lossa med en tång om skruven sticker ut lite. Vet inte om jag kan hacka loss dem. Jag har böjbar mejsel men det hjälper ju inte. Vi får se hur det går.

För övrigt är det irriterande mycket rost där under runt lampor.

19:00 Jag fick igång lampor sen. Jag kolla alla 5 w säkringar. En var trasig. + Hade då i en ny lampa på ena sidan. Jag märkte säkringen med Tippex. Bra då fattar man det är den till skyltlyktor. Måste nog köpa nya skyltlyktor. Sprucket glas. + En skruv ramlade på marken. Den var inte magnetisk. De skruv i rostfritt verkar inte rosta fast?De fastrostade skruvarna får jag försöka få bort en annan dag. Jag sprayade med rostolja.

10/10 Jag hittade den rostfria skruven till till skyltlampan. Jag provade detektor nr. 3 Sån där billig av märket Metek. För inomhusbruk. Tejpade fast den på en böjd gren och svepte över marken. Hitta en bits,en spik,3 plåtbitar och den där skruven. Den detektorn funka bättre än den svindyra detektorn + lilla handdetektorn. Kan vara bra att veta om man tappar nåt mer..