Forum - Golf 3 (92-99) - ABS- och Airbag-lamporna lyser ej vid start

xFobe
Golf 3 96 GTI 2.0 Ort: Nacka
Tor 15 okt 2020 16:27 Svara med citat
Hej!

Ny till detta forum och ny ägare av en Mexico-tillverkad Golf GTI från 1996. Den har ärvts från min frus tyska mormor som köpte den ny och varit ända ägaren fram till i september då vi tog över den. Bilen har alltså importerats från Tyskland, och är som förväntat av en tysk medelålderskvinnas omhändertagande i fantastiskt skick!

Efter att ha fått ursprungskontrollen godkänd hade jag inne den på registreringsbesiktningen/kontrollbesiktningen igår hos Dekra. De enda de anmärkte på (som gjorde att den inte klarade kontrollbesiktningen) var att ABS och Airbag-lamporna till vänster om lampreglaget inte lyste upp och slocknade vid start. De lyser alltså inte alls.

Min förhoppning är att lamporna har brunnit ut eller att en säkring gått, men tänkte fråga om någon har erfarenhet och om delar är lätta att få tag på. Jag har svårt att tro att de blivit bortkopplade för att dölja några fel med ABS eller airbag, då hon aldrig skulle fiffla på det viset. Besiktaren sa att ABS:n såg fina ut underifrån. Det roliga var att den klarat Dekra-besiktningen i Tyskland utan anmerkning på detta, men han kunde alltså inte använda de dokumenten då han upptäckte detta...

Har en tid bokad hos Mekonomen nästa vecka för att kolla hur det ligger till. Men vad säger ni?

Hälsningar,
Fabian J.H.