Forum - Volkswagen Passat - Laddproblem Passat

Fjuppe1
Kör: Passat 6 2.0 tdi -09 Ort: Mora Medlem: 08 mars 2021
Mån 08 mar 2021 22:19 Svara med citat
Tja! Har en sjukt konstigt fel på min Passat 2.0 tdi -09, när jag startar bilen och kör iväg funkar den prima men efter 15-20 min så slutar den ladda. När jag sen startar om bilen så slocknar batterilampan och den laddar en stund till, slår man bara av den och slår på den igen så kanske den går 3 min men väntar man 10-15sek innan man startar så går den typ 20min. Har provat att köra med en felkodsläsare i när lampan tänds men får inga felkoder, bytt till ett annat batteri, knackat på generatorn, gjort rent kontakten till laddrelät och börjar få slut på idéer. Nån som varit med om nått liknande eller har några andra idéer?
Ska tillägga att felet kom efter bilen var inne på kamremsbyte där dom även bytte multirem, spännrulle och vattenpump.
rolly
Kör: Golf 4 1,6 16v (azd) Ort: Norrköping Medlem: 12 juni 2016
Tis 09 mar 2021 11:30 Svara med citat
Försäkra dej om att dom har satt dit rätt sort av multirem (Längd) och att den är påträdd på rätt sett .

Kan vara ide att kolla upp kolen också
Olof
Kör: Golf 6 Kombi 1,6TDI BMT-13 Ort: Eslöv Medlem: 25 mars 2010
Lör 13 mar 2021 10:00 Svara med citat
Börja med att mäta spänningen på batteriet, när lampan börjar lysa, med motorn fortsatt igång.
Fjuppe1
Kör: Passat 6 2.0 tdi -09 Ort: Mora Medlem: 08 mars 2021
Lör 13 mar 2021 10:09 Svara med citat
När lampan lyser och motorn är igång så ligger det på 11 volt, när den inte lyser så ligger det på 14. Det konstiga är att när man mäter upp generatorn när lampan lyser så är det 0 och när den inte lyser så är det 14