Forum - Andra Volkswagen-modeller - Täta dräneringsrör till panoramatak Sharan 16

maerta
Sharan 2.0 -16 Ort: Göteborg
Fre 22 mar 2024 8:35 Svara med citat
Hej!

Det har varit blött i A-stolpen under en tid och bilverkstan trodde att det var limmet i rutan som släppt. Efter att ha felsökt på egen hand visar det sig att det läcker från dräneringsröret till panoramataket. Från panoramataket går det ut två "hanar" som rören sitter på och vattnet leds längs stolparna ner på marken. Problemet är att det ena röret inte längre är tätt utan att det har droppat ner längs med innertaket och sedan kommit ut där a-stolpens innertak börjar (där finns en glipa där vattnet sugs upp av tyget).

HUR SOM HELST Smile

Vi tätade röret och satte på en grövre slang, in med sikaflex och slangklämmor och tänkte det här kan inte läcka. Vi hällde vatten ner i panoramatakets rännor och vattnet flödade ut på marken, torrt kring röret. Efter en veckas tid börjar det läcka igen. Vad gör jag för fel? Mer sikaflex? Annan tätning? Annat rör? Nej, jag har ingen carport eller garage.

För övrigt kommer jag ALDRIG ALDRIG ALDRIG köpa en bil med panoramatak igen.

Tacksam för all hjälp.

Mvh Martin
Stötfångaren
Golf 7 ID3, S3 Ort: Stockholm
Fre 22 mar 2024 8:49 Svara med citat
Ta bort slangklämman, Troligtvis har röret spruckit pga den. Kapa röret lite längre upp, trä på en längre bit passande krympslang (Kjell.com har) och skarva med en slang i samma diameter. Trä krympslangen över skarven, värm med värmepistol.