Forum - Golf 4 (98-04) - Felkod 00515 Camshaft position sensor.

AndersGolf4
Kör: Golf 4 Ort: Stockholm Medlem: 12 februari 2019
Fre 28 maj 2021 16:57 Svara med citat
Hej.

Har en 1,6 SOHC AKL med felkoden 00515 och undrar hur man mäter upp givaren?
Har en verkstadshandbok men hittar ingenting om vilka värden man ska mäta upp för att se om givaren är okej.

Under förklaring till felkod står det:
No signal(G4):Check CMP if ok, replace distrubutor.
och
Short to B+(G40):Check CMP, if ok, replace distrubutor.

Det konstiga är att felkoden kom efter att jag hade lyft av den övre plastkåpan till kamremmen. Har inte rört snabbkontakten till givaren.
AndersGolf4
Kör: Golf 4 Ort: Stockholm Medlem: 12 februari 2019
Ons 09 jun 2021 10:24 Svara med citat
Om man felsöker generellt enligt https://www.givarspecialisten.se/kamaxelgivare så ska det vara 12 volt fram till anslutningen vid kamaxelgivaren när man slår på tändningen. Jag har bara 5 volt. Betyder det att felet ligger innan kamaxelgivaren eller ska det vara 5 volt på VW:s kamaxelgivare?
Om det ska vara 12 volt fram till givaren och jag bara har 5, vad kan då vara felet?
rolly
Kör: Golf 4 1,6 16v (azd) Ort: Norrköping Medlem: 12 juni 2016
Ons 09 jun 2021 11:51 Svara med citat
Kolla jord . stift 3 är jord .

stift 1 ska ha 5 volt . .

stift 2 är signal kabeln .
AndersGolf4
Kör: Golf 4 Ort: Stockholm Medlem: 12 februari 2019
Ons 09 jun 2021 15:19 Svara med citat
Tack rolly!
Jag kollade stift 3 och det är jordat.
Stift 1 och 2 har 5 volt när jag vrider på tändningen.
Stift 2 pendlar(om jag minns rätt) mellan 2,5-2,9 volt när motorn är igång, som jag förstår det ska det pendla mellan 0-5 volt. Jag har dock mätt med en multimeter och vet inte om den hinner med att visa korrekt volt mellan pendlingarna.

Förstår du hur man felsöker efter förklaringen av felkoden?: No signal(G4):Check CMP if ok, replace distrubutor.
och
Short to B+(G40):Check CMP, if ok, replace distrubutor.
rolly
Kör: Golf 4 1,6 16v (azd) Ort: Norrköping Medlem: 12 juni 2016
Ons 09 jun 2021 16:08 Svara med citat
Tror du kan felsöka med en led lampa av nåt slag .

du testar då signalen på på stift 2&3 . koppla bort relä så inte motor startar .

Det skall blinka när du kör på startmotorn om signalen är okej . Du får försöka forska närmare hur det testet utförs .